eaPlay.Ro PhotoShop Online
Principală » 2013 » Septembrie » 12 » 11.6% din PC-urile cu antivirus sunt infectate
2:44:13 PM
11.6% din PC-urile cu antivirus sunt infectate
Conform unui recent studiu realizat de Bitdefender, cel putin unu din zece computere care au o solutie antivirus instalata este infectat, indiferent daca utilizatorul a optat pentru o licenta gratuita sau una platita.

Datele au fost obtinute de Bitdefender QuickScan, scanerul de securitate ce are misiunea de a identifica amenintarile informatice active prin verificarea zonelor importante din calculatoare.

Studiul realizat de romani in prima jumatate a anului a concluzionat ca in medie, 11.6% dintre computerele scanate cu Bitdefender QuickScan sau cu aplicatia pentru desktop, 60-Second Virus Scanner, sunt infectate cu cel putin un tip de software rau intentionat.

De asemenea, acelasi studiu reliefeaza faptul ca dispozitivele de scanare ruleaza pe o mare varietate de sisteme de operare, de la versiuni vechi, care nu mai pot fi actualizate in acest moment (cum ar fi Windows 2000, ce si-a incheiat activitatea in iulie 2010) pana la cea mai recenta versiune a sistemului de operare creat de Microsoft, Windows 8.
Distributia infectiilor in functie de sistemul de operare 11.6% din PC urile cu antivirus sunt infectate
In mai putin de 10 ani cantitatea de software periculos a crescut de la infectii sporadice la mai mult de 145 de milioane de amenintari cunoscute, o rata de 40 000 de virusi pe zi. Acest lucru pune o presiune uriasa pe solutiile antivirus si creste probabilitatea unor infectii in cazul in care antivirusul si sistemul de operare nu sunt actualizate regulat. Din acest motiv o a doua opinie – obtinuta printr-o scanare online – ar putea identifica incidentele de securitate inainte de a produce efecte asupra utilizatorului, a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Datele au aratat ca 9.28% dintre computerele ce ruleaza Windows 2000 sunt infectate. Windows XP, care-si va incheia ciclul de viata in luna aprilie a anului viitor, este inca folosit in masa, avand o rata de infectie de 12.8% dintre sistemele scanate. Facem schimbarea la sisteme mai noi de operare ale companiei Microsoft si aflam ca 11.47% dintre computerele ce ruleaza Windows 7 si o alta solutie de securitate au fost identificate ca fiind infectate. Pe de alta parte, doar 4.59% dintre PC-urile ce au ca sistem de operare Windows 8 au fost identificate cu soft rau intentionat.

Potrivit OPWSAT, Windows 7 este cel mai folosit sistem de operare de pe piata, cu un procent de 53.8%, urmat de Windows XP, cu 36.2% si Windows Vista cu 8.1%.

Aceleasi studii releva faptul ca cel mai mare numar de computer infectate sunt in India, cu o rata de 14.48%. Pe locul doi se situeaza cine altcineva decat… Romania, cu un procent de 11.55%, iar locurile urmatoare sunt ocupate de Franta, cu 7.47% si Statele Unite ale Americii (5.43%).

Statisticile reflecta doar infectiile pe computer care ruleaza deja o solutie de securitate, fie ea platita sau gratuita.

Categorie: IT & Software | Vizualizări: 245 | Adăugat de: Cancel | Tag-uri: sunt, PC-urile, cu, din, 11.6%, infectate, Antivirus | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Autentificare
Salut: Vizitator!
Oaspete, suntem bucuroşi să va vedem. Vă rugăm să vă înregistraţi sau să vă autoindentificaţi!

Ceas
Categoriile secţiunii
Earn Money
<.center>
News Box
Online/Contact
Ai o problema legata de www.player.ucoz.ro? Vrei sa fii uploader sau sa faci schimb de link/banner? Nu ezita sa ne contactezi.
Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Cine ne-a vizitat astazi?
Statistici Useri
1 Cancel
Administratori
Materiale: 0
Forum: 17
2 PoRcEsKy
V.I.P
Materiale: 0
Forum: 0
3 Tester
V.I.P
Materiale: 0
Forum: 0
4 Allynna
Administratori
Materiale: 0
Forum: 0
5 robert
Utilizatori
Materiale: 0
Forum: 0
New Post
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
javascript:// javascript://
Total Voturi: 105